Activități de dezvoltare a motricității, kinetoterapie, masaj, hidromasaj, activități de dezvoltare cognitivă, de dezvoltare a comunicării, a autonomiei personale, terapie prin muzică și dans sunt serviciile de recuperare care servesc dezvoltării și vindecării copiilor și tinerilor cu dizabilități în noul centru de recuperare care a fost inaugurat vineri la Sfântu Gheorghe.

Implementarea proiectului, în valoare totală de 400.000 euro, este rezultatul unui efort colectiv: valoarea totală a investiției a fost acoperită de către Fundația SERA România, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a pus la dispoziție de terenul, iar costurile de funcționare au fost acoperite de Consiliul Județean Covasna, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna.

În cadrul evenimentului, directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária, a evidențiat faptul că în județ încă se înregistrează un deficit de servicii pentru persoanele cu handicap, astfel, acest centru modern de recuperare care este al cincilea în județ, umple o lacună.

Încercăm să acoperim toată raza județului, pentru ca serviciile gratuite de acest tip să devină disponibile tuturor celor interesați. Organizăm grupuri de sprijin și programe de consiliere psihosocială pentru părinți, scopul acestora fiind acceptarea și conștientizarea handicapului” – a subliniat directoarea DGSAPC.

Colaborarea exemplară pe care am avut-o cu ocazia înființării centrului dă dovada unei sensibilități sociale. Dacă există voință, ne putem realiza obiectivele” – a subliniat Tamás Sándor, președintele CJ Covasna, adăugând: „În calitate de administrație publică județeană, credem că este de datoria noastră să ajutăm acele familii, copii și adulți care au nevoie de asistență de specialitate. Centrele care pot oferi aceasta asistență de specialitate au o contribuție majoră în dezvoltarea persoanelor care suferă de diferite boli, deoarece, ca și la noul centru de recuperare, psihologi, psihopedagogi, logopezi, instructori de gimnastică medicală, specialiști în balneofiziokinetoterapie, maseuri și asistenți medicali stau la dispoziția persoanelor interesate.”

Centrul de recuperare din Sfântu Gheorghe este al patrulea proiect al Fundației SERA România, care a fost implementat în județul Covasna. În cadrul festivității de inaugurare, managerul proiectului, Bogdan Paul, le-a mulțumit partenerilor pentru colaborare şi i-a asigurat de interesul fundației pentru continuarea activităților comune.

Centrul își începe activitatea luni, 1 iulie, iar la programele organizate în clădirea de pe strada Țigaretei (lângă Biserica Krisztus Király) se poate înscrie oricine. După evaluarea psihologică, specialiștii vor elabora un program de recuperare și vor asigura servicii gratuite de recuperare.

Foto: CJ Covasna

Articolul precedentAu început lucrările de reabilitare pe strada Kós Károly, sensul de intrare în oraş
Articolul următorUrşii, tot mai des întâlniţi în judeţul Covasna. Recomandările jandarmilor