De luni elevii intră în vacanța de primăvară, iar pentru prevenirea implicării copiilor în accidente de circulație, polițiștii vin cu câteva recomandări pentru părinți.

Pentru ca cei mici să fie în siguranță, oamenii legii le recomandă părinților să îi învețe să circule numai pe trotuare; să nu staționeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere și numai după ce s-au asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde; să nu se angajeze în traversarea străzilor în fugă, prin fața sau spatele autovehiculelor staționate, ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

De asemenea, acolo unde nu sunt amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor și cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în șir unul după altul; iar după căderea întunericului, sau în alte condiții de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor.

Supravegheați în permanență modul în care micii pietoni respectă regulile de deplasare pe drumul public. Alegeți locurile de joacă în spații adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate și amintiți-le mereu regulile de circulație și importanța respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic.

Recomandări pentru copii, atunci când circulă pe biciclete:

Oamenii legii le recomandă copiilor, atunci când circulă cu bicicleta, să nu circule pe trotoare, cu excepția cazurilor când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor. Dacă pe direcția de deplasare există o pistă pentru biciclete, să circule numai pe această pistă. Să nu se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul; Să nu circule fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale; Să nu circule în paralel cu o altă bicicletă; Să nu transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic;

De asemenea, să nu circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă; să nu traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă și să utilizeze casca de protecție omologată.

Articolul precedentSepsi OSK, a şaptea înfrângere consecutivă cu CFR Cluj
Articolul următorBibliotecile din medul rural vor fi reabilitate cu fonduri de la CJ Covasna