După marile corporații din domeniul alimentar sau al modei care și-au închis magazinele, urmează ca și cel mai mare producător de băuturi alcoolice din lume să părăsească Rusia.

 

Compania britanică Diageo – proprietarul mărcilor vodcă Smirnoff, whisky Johnnie Walker, bere Guinness, lichior Baileys, rom Captain Morgan și alte băuturi – va părăsi complet Rusia. După cum a spus un reprezentant al companiei pentru Interfax și Kommersant,  procesul de reducere a prezenței în Rusia va dura aproximativ șase luni.

În martie, pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina, reprezentanții Diageo au anunțat că vor „suspenda temporar livrarea produselor finite către clienții din Rusia”. Acum, compania a decis să reducă activitățile comerciale în termen de șase luni.

 

Diageo a fost înființată la Londra în 1997 prin fuziunea Guinness Grand Metropolitan și Guinness. A fost cel mai mare producător de băuturi alcoolice din lume până când a fost depășit de Kweichow Moutai din China, pe 9 aprilie 2017.

Diageo a intrat pe piața rusă în 2006. Aici furnizează marfă pentru 70.000 de magazine și 19.000 de restaurante și baruri. În 2020, compania a început să îmbutelieze whisky sub mărcile Bells și White Horse la distileria din Sankt Petersburg. 

Articolul precedentMașinile cu motoare diesel și pe benzină, interzise complet din 2035 în Uniunea Europeană – Decizia istorică a fost aprobată
Articolul următorSfinţii Apostoli Petru şi Pavel