De ziua independenţei Ucrainei, rachetele ruseşti au lovit oraşul Chaplyne. Ucraina nu va renunţa niciodată la lupta sa pentru eliberarea de sub dominaţia Rusiei, susţine preşedintele Zelenski. Ucraina va recuceri prin orice mijloace peninsula Crimeea anexată cu forţa de Rusia.

 

UPDATE 05:00
Papa Francisc şi patriarhul Kiril, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, nu se vor întâlni la adunarea liderilor religioşi din Kazahstan de luna viitoare. Deşi amândoi vor participa, opiniile dferite faţă de războiul din Ucraina îi împiedică să ajungă la un consens.

UPDATE 03:00 
Doi angajaţi ai centralei nucleare Zaporojie, controlată de ruşi, au fost arestaţi pentru că au transmis informaţii autorităţilor ucrainene.

UPDATE 01:35 Polonia şi Turcia sunt solidare cu Ucraina
Izmir (Turcia) şi Varşovia (Polonia) susţin moral ucraina. Culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru apar pe monumente de arhitectură.

UPDATE 00:00 Trupele ruseşti avansează spre vestul Ucrainei
Deşi mai mulţi oficiali ucraineni au manifestat dorinţa de a recuceri teritoriile pierdute, contraofensiva ucraineană se lasă aşteptată de mai multe săptămâni.

Într-o vizită surpriză în capitala Kiev, prim-ministrul britanic Boris Johnson a lăudat Ucraina pentru rezistenţa sa eroică în faţa Rusiei.

Ministrul rus al Apărării Şoigu susţine că încetinirea ritmului campaniei militare a Moscovei a fost deliberată şi a avut ca scop reducerea victimelor civile.

După şase luni de război, o mică majoritate a americanilor sunt de acord că Statele Unite ar trebui să continue să sprijine Kievul până când Rusia îşi va retrage forţele.

 
 
Articolul precedentDNA la Poșta Română. Anca Alexandrescu: „Am auzit, pe surse, că vizat de DNA este și fostul lider de sindicat, Matei Brătianu”
Articolul următorÎncepe anul școlar. Ce se întâmplă cu măștile de protecție. Anunțul ministrului Sănătății