Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a stabilit un nou protocol de testare pentru depistarea COVID-19 la pacienţii care urmează să fie internaţi pentru intervenţii medicale sau tratament, potrivit Agerpres.

Potrivit managerului spitalului, Andras Nagy Robert, pacienţii care necesită internare de zi vor fi testaţi rapid cu test antigen, iar cei care au nevoie de spitalizare de lungă durată vor fi testaţi PCR pe cheltuiala instituţiei.

„Avem o nouă metodologie de testare separată pentru spitalizare de zi, unde o să fie cazuri în care nu vor fi testaţi pacienţii, cum ar fi, în ansamblu spus, serviciile medicale de scurtă durată. De o durată medie o să fie testaţi cu test rapid antigen la internare, mă refer la spitalizările de zi. Şi cele de lungă durată sau cele necesare pentru manopere invazive, inclusiv chirurgicale, o să fie testaţi tot aşa, pe cheltuiala noastră, cu PCR cu 24-48 de ore înainte de internare (…) Pentru spitalizările de urgenţă, acolo la fel e regula de testare de care spuneam”, a declarat miercuri, managerul Andras Nagy Robert.

De asemenea, conform metodologiei stabilite de Comitetul director al spitalului, nu vor fi testate persoanele care solicită servicii medicale de scurtă durată, iar, în anumite condiţii, nici cele care au fost vaccinate anti-COVID-19 sau au fost diagnosticate cu SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile sau care au buletin de analize pentru anticorpi, a precizat Andras Nagy Robert.

„Noi am introdus deja protocolul, este în vigoare. Am decis pe plan local, este metodologia Comitetului director al spitalului”, a mai menţionat managerul SJU din Sfântu Gheorghe.

AGERPRES

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentUn an de când s-au închis școlile din cauza pandemiei! Aproape un milion de copii din mediul rural se află în fața unui moment critic
Articolul următorBilanț coronavirus 11 martie: 5.236 de cazuri noi și 96 de decese