În şedinţa ordinară de joi, 18 iunie, consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi luarea unor decizii privind Spitalul Județean de Urgență și sistemul de protecție a copilului. Totodată, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte de investiții.

Bugetul CJ Covasna şi cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost rectificate, fiind incluse 1,3 milioane de lei pe care Casa de Asigurări de Sănătate Covasna le-a alocat pentru finanțarea cheltuielilor aferente medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curățenie și altor bunuri și servicii necesare pentru întreținerea și funcționarea Spitalului.

Am rectificat bugetul Consiliului Județean Covasna și al Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf  pentru a include cele 1,3 milioane de lei, pe care spitalul le-a primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Covasna. Această sumă acoperă costurile suplimentare pe care Spitalul Județean le-a finanțat din fondurile proprii și din bugetul județului, fiind un spital suport în lupta contra pandemiei COVID-19. Din suma primită de la CAS Covasna, 739.000 lei sunt pentru finanțarea cheltuielilor aferente medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curățenie și altor bunuri și servicii necesare pentru întreținerea și funcționarea Spitalului. Pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare, vom aloca   600.000 de lei, după cum se știe, în ultimele luni Spitalul Județean a crescut capacitatea unității de terapie intensivă și a extins rețeaua de administrare a oxigenului. În același timp, din această sumă,  100.000 lei vor fi cheltuiți pentru amenajarea ansamblului de containere, în care Spitalul va efectua triajul epidemiologic” – a explicat Tamás Sándor, președintele Consiliului județean.

În cazul mai multor proiecte, indicatorii tehnico-economici au trebuit să fie modificați, deoarece costurile de personal și materiale din industria de construcții au crescut semnificativ în ultimii 2 ani, drept urmare, sunt justificate aceste decizii legate de investiții.

„Din fondurile Uniunii Europene, extindem și modernizăm unitatea de primire-urgențe a Spitalului Județean. De când am câștigat această licitație, prețurile construcțiilor și ale achizițiilor din România s-au schimbat semnificativ. Din acest motiv, am actualizat valoarea totală a investiției: 9.237.000 lei, din care 2.800.000 lei este contribuția proprie a Consiliului Județean. Din același motiv,  au fost recalculate costurile pentru cele două case de tip familial,  pentru 12 copii cu dizabilități, case construite împreună cu Fundația SERA România, dat fiind faptul că valoarea totală a construcției a crescut la 2.600.000 lei. De asemenea, am aprobat indicatorii tehnici și economici actualizați, pentru reconstrucția podului de fier din localitatea Aita Mare, conform cărora valoarea totală a investiției va ajunge la 7.500.000 lei, procedura achizițiilor publice va începe în iulie ” – a mai declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Cu ocazia şedinţei de joi, Consiliul Județean Covasna a validat desemnarea comisarului-șef  Trăistaru Lucian – împuternicit şef al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – ca membru de drept în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Covasna.

Imagine

Articolul precedentPeste 90 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna
Articolul următorGrădinițele și creșele din Sfântu Gheorghe vor fi deschise pe perioada vacanţei de vară