Asociaţia Turul va organiza la începutul lunii octombrie primul TEDx (Tehnologie, Divertisment, Design) din municipiul Sfântu Gheorghe, printre invitaţi numărându-se deţinătorul unui record mondial, un pianist şi un inventator.

„Voluntarii Asociaţiei Turul din Sfântu Gheorghe au reuşit să obţină dreptul de a organiza TEDx, aşa că pe 1 octombrie va avea loc în oraşul nostru acest eveniment popular la nivel mondial. Motto-ul evenimentului: Planting seeds (…) TEDx reuneşte evenimente TED (Technology, Entertainment, Design – Tehnologie, Divertisment, Design) independente, organizate la nivel local, din întreaga lume. La asta se referă ‘x’ de lângă TED. TEDx-urile sunt evenimente organizate şi coordonate complet independent. Licenţa organizaţională trebuie obţinută de la organizaţia din Statele Unite, care vine şi cu reguli obligatorii”, se arată într-un comunicat de presă.

Una dintre reguli este ca la acest eveniment să participe maximum 100 de persoane.

„Există reguli stricte pe care a trebuit să le respectăm şi pe care trebuie să le respectăm în timpul evenimentului. O astfel de regulă este, de exemplu, că doar o sută de persoane pot cumpăra bilete pentru eveniment sau că subiectele prezentărilor trebuie definite precis în prealabil”, a declarata Vizi Attila, coordonatorul TEDx Sfântu Gheorghe.

Reprezentanţii asociaţiei au menţionat că printre invitaţi se numără un ecologist, un dramaturg, un om de afaceri, un deţinător al unui record mondial consemnat în Guinness Book, un pianist şi un inventator.

„Vorbim de invitaţi diverşi care inspiră participanţii cu ceea ce au de spus şi prin poveştile lor, pun în lumină lucrurile dintr-o nouă perspectivă şi, astfel, ne menţin motivaţia zilnică”, a declarat preşedintele Asociaţiei Turul, Furus Levente.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziţionate online de la www.tedxsepsiszentgyorgy.com, începând de vineri, ora 12:00.

„Evenimentul este realizat exclusiv din surse locale. Aproape două treimi din buget este acoperit de organizatori din sprijinul companiilor şi afacerilor locale, restul fiind alcătuit din vânzarea biletelor şi contribuţia proprie a asociaţiei”, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

Articolul precedentMinistrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja: Pe 1 octombrie va demara o caravană a digitalizării, mai ales în comunităţile mici
Articolul următorAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”