Primăria Sfântu Gheorghe este pregătită să pună la dispoziţia tuturor elevilor, profesorilor şi personalului auxiliar al şcolilor din municipiu, echipamentele de protecţie necesare în vederea organizării examenelor de Bacalaureat „în condiţii optime”.

Primarul Antal Arpad a declarat joi, într-o videoconferinţă de presă, că Municipalitatea dispune de toate resursele necesare, chiar şi fără sprijinul Guvernului.
 
Întrebat dacă se ia în calcul montarea unor porţi dezinfectante la intrările în unităţile de învăţământ, după modelul municipiului Suceava, unde Primăria va recepționa 25 de astfel de tuneluri pentru școli, edilul a răspuns că nu este cazul să se ajungă la extreme.
 
„Totuşi, să nu ajungem la anumite extreme, şcoala nu este spital sau centru de transfuzii sanguine. Cred că este foarte bine să rămânem, totuşi, cu picioarele pe pământ. Cred că noi suntem pregătiţi pentru a organiza bacalaureatul în condiţii optime, avem şi personalul necesar, şi echipamentul necesar, pentru că Guvernul vorbeşte luni despre faptul că va oferi echipament de protecţie, după aceea spune că de fapt nu mai este nevoie de echipament de protecţie (…) În cazul în care nu vom primi sprijin din partea Guvernului, suntem pregătiţi, împreună cu cei de la Consiliul Judeţean, să oferim echipamente de protecţie tuturor elevilor şi profesorilor, şi personalului auxiliar care va mai fi implicat în acest proces, deci nu cred că trebuie să mergem şi mai departe. Cred că putem oferi toate echipamentele de protecţie care sunt necesare pentru organizarea optimă a bacalaureatului, chiar dacă Statul nu ne va ajuta”, a spus primarul.
 
Guvernul a modificat legislaţia din Educaţie, astfel că probele orale de la examenul de Bacalaureat nu vor mai fi susținute.
 
Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se echivalează sau se recunosc conform metodologiei elaborate prin ordin al ministrului Educaţiei (în perioada 29 iunie – 05 iulie 2020)
 
Potrivit ministerului Educației, examenul de Bacalaureat ar urma să înceapă în data de 22 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română; urmată de proba scrisă la  Limba și literatura maternă în data de 23 iunie, proba obligatorie a profilului va avea loc în data de 24 iunie, iar cea la alegere în 25 iunie.
 
Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen se va face în perioada 9 – 12 iunie.
 
Tot în această perioadă au loc şi examenele la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a.
 
Astfel, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierile se vor face în perioada 2 – 5 iunie, iar probele vor debuta pe 15 iunie, aşa cum prevedea şi calendarul iniţial.
 
Primul test va fi cel la limba şi literatura română, urmat de cel la matematică (17 iunie) şi de proba la limba şi literatura maternă (18 iunie).
Articolul precedentSe reiau lucrările în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe, suspendate în urmă cu peste doi ani
Articolul următorMarian Vanghelie revine în forță în politică. Fostul primar relansează partidul PSDI