Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, avea un dosar la DNA Bucureşti încă din 2015, pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă, deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de un milion de euro.

Dosarul primarului de la Sfântu Gheorghe – Antal Arpad a fost închis şi clasat după mai bine de trei ani, a anunțat acesta într-o conferinţă de presă.

Antal Árpád a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că i s-a adus recent la cunoştinţă acest lucru, adăugând că, fiind nevinovat, s-a aşteptat la acest verdict.

Edilul s-a arătat, însă, dezamăgit că au trecut trei ani până la închiderea acestui dosar, care i-a adus atât prejudicii morale, cât şi materiale. El a amintit, printre altele, că dosarul a cuprins peste 10.000 de pagini de interceptări telefonice şi ambientale, care l-au vizat atât pe el, cât şi alte 47 de persoane.

„Pe 2 iulie am fost anunţat că dosarul deschis de DNA Bucureşti în 2015 a fost închis, a fost clasat. Am fost acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă, deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de un milion de euro.

Control al Curţii de Conturi

În 2014 a avut loc un control al Curţii de Conturi la Primăria Sf. Gheorghe privind un contract semnat cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, fiind făcut un act de acuzare împotriva mea.

În primele luni ale anului 2015, mai multe organe de cercetare, DNA Bucureşti, DNA Braşov şi locale, au deschis dosare care au fost reunite în 15 februarie 2015 şi a fost un singur dosar, preluat de DNA Bucureşti.

Două zile mai târziu am fost trezit dimineaţă de procurori, jandarmi, mi-au percheziţionat casa şi au fost percheziţii la Primărie, după care am fost dus într-o dubă a Jandarmeriei la Bucureşti pentru audieri timp de 7 ore şi lăsat acasă. Am primit, iniţial, control judiciar de 60 de zile după care mi s-au ridicat treptat restricţiile”, a spus Antal Arpad într-o conferință de presă.

El a mai spus că i s-a pus ulterior şi sechestru pe o parte din avere, dar în 2017 toate restricţiile i-au fost ridicate.

Le-a mulţumit celor care i-au fost alături

Primarul a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături în tot acest timp şi au crezut în nevinovăţia sa, inclusiv cetăţenilor municipiului Sfântu Gheorghe.

Primarul Antal Árpád a fost cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fiind acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

Mai exact, dosarul viza un împrumut de 12.000.000 euro de la BERD pentru modernizarea oraşului, respectiv modernizarea unor străzi, trotuare, reabilitarea iluminatului public, amenajarea unor piste pentru biciclişti şi amenajarea unor parcări.

 

Articolul precedentDroguri descoperite de polițiști la Festivalul Waha de la Băţanii Mari
Articolul următorAccident în Sfântu Gheorghe. Un șofer a dărâmat un copac și a „parcat” într-o casă