Primăria municipiului Târgu Secuiesc aşteaptă nominalizări pentru titlul onorific „Pro Urbe 2020”, cea mai înaltă distincţie acordată de Consiliul Local în scopul recompensării morale a persoanelor care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţii locale sau a prestigiului localităţii.

Pot fi distinşi cu titlul „Pro Urbe” cetăţenii care au împlinit vârsta de 70 de ani, sunt născuţi sau au domiciliul în municipiul Târgu Secuiesc, şi au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii sau au dobândit o „recunoaştere notorie” a activităţii lor pe plan local, judeţean, naţional sau internaţional, contribuind la promovarea imaginii municipiului.

Propunerile sunt aşteptate până în de 16 martie 2020, iar distincţia va fi acordată la sfârșitul lunii august, în cadrul Zilelor orașului Târgu Secuiesc.

Primăria Târgu Secuiesc a reluat acordarea premiilor Pro Urbe în 2018, după o pauză de 20 de ani, laureații ediției de atunci fiind dr. Szőcs Géza, pedagog, istoric și organizator cultural; istoricul Incze László și prof. Vikol Kálmánné (născută Poller Erzsébet),

În 2019, titlul „Pro Urbe” le-a fost acordat medicului primar dr. Sándor Vitális, fostului director al Liceului Teoretic Nagy Mózes, prof. Deme László; și sculptorului Vetró András.

 

Articolul precedentPârtia de schi din Întorsura Buzăului, închisă temporar din cauza „condiţiilor mereo nefavorabile”
Articolul următorCornel Cernea este noul antrenor al portarilor Sepsi OSK