Biroul Electoral Central a prezentat duminică datele de prezenţă la Referendum valabile până la ora 10 în această dimineaţă.

Astfel, pentru prima oară de la deschiderea secţiilor de votare sâmbătă dimineaţă, judeţul Covasna a fost depăşit la prezenţă de Harghita şi se află acum pe ultimul loc.

Conform datelor oficiale de la BEC, în Covasna s-au prezentat la urne 2,88% dintre alegători, adică 5.278 de persoane. Urmează Harghita cu 2,96%, Satu Mare cu 4,48% şi Maramureş cu 4,87%.

În judeţul Covasna nu mai există nicio secţie de votare cu zero prezenţă, asta după ce aseară la închiderea secţiilor în patru localităţi din judeţ nu votase nicio persoană.

La polul opus, cea mai mare prezenţă s-a înregistrat în Dâmboviţa (11,30%), Bihor (10,39%), Dolj (9,71%) şi Olt (9,66%).

Secţiile de votare s-au redeschis duminică dimineaţa, începând cu ora 7.00, şi se vor închide duminică la ora 21.00. Pentru a fi validat este nevoie de prezenţa a 5.483.548 de votanţi la urne, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Articolul precedentDouă localităţi din Covasna, prezenţă ZERO după prima zi de Referendum
Articolul următorO motociclistă a murit într-un accident pe DN10 în judeţul Covasna