Preţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricţii din China legate de Covid-19, care s-au adăugat temerilor că inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor slăbesc cererea de combustibil, transmite Reuters.

 

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,97 dolari, la 92,67 dolari pe baril, reprezentând o pierdere de 3,1%.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,54 dolari, sau cu 2,8%, la 87,01 dolari pe baril.

 

”Cererea de petrol din vestul lumii, precum şi cea a Chinei, stagnează, în timp ce ofertele se extind treptat, în mare parte datorită creşterii producţiei de şist din SUA”, a declarat analistul Julius Baer Norbert Rucker.

Activitatea fabricilor din Asia a scăzut în august, pe măsură ce măsurile pentru zero Covid şi presiunile asupra costurilor din China au continuat să afecteze afacerile, au arătat sondajele de joi, înrăutăţind perspectivele pentru redresarea fragilă a regiunii.

 

Centrul tehnologic din sudul Chinei, Shenzhen, a înăsprit restricţiile legate de Covid-19, pe măsură ce numărul cazurilor a continuat să crească. Evenimentele mari şi divertismentul în spaţiile interioare au fost suspendate timp de trei zile în cel mai populat cartier al oraşului, Baoan.

Principalul indice bursier european a scăzut la minimele ultimelor şapte săptămâni, pe măsură ce s-au adâncit îngrijorările cu privire la creşterile agresive ale ratelor dobânzilor pentru a combate inflaţia record.

Indicele dolarului a atins un maxim al ultimilor 20 de ani, după ce datele din SUA au arătat o economie puternică, rezistentă, oferind Rezervei Federale mai mult spaţiu pentru a creşte ratele dobânzilor.

Un dolar mai puternic face ca petrolul, al cărui preţ este stabilit în monedă americană, să fie mai scump pentru deţinătorii altor valute.

Articolul precedentArgint pentru ștafeta combinată de 4X100m liber la Campionatul Mondial de înot juniori
Articolul următorVremea 2 septembrie – Cod portocaliu de ploi abundente în mare parte din țară