Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, care este şi liderul UDMR judeţean, consideră că prefectura „este în plus în structura statală”.

Liderul judeţean a făcut această afirmaţie în contextul schimbărilor de prefecţi anunţate pentru această perioadă, după schimbarea Guvernului.

„Toate partidele româneşti din ultimii 30 de ani, când au fost în opoziţie au spus acelaşi lucru, iar când au ajuns la guvernare, haps, prima lor decizie este să punem prefecţi. Eu spun că prefectura este inutilă şi este în plus în administraţia statului”, spune Tamás Sándor.

Acesta consideră că rezolvarea ar veni prin regândirea Constituţiei, pentru că „avem o Constituţie Iliesciană”.

„Ar trebui regândită Constituţia, pentru că avem o Constituţie Iliesciană, dar nimeni nu a avut curajul să facem o constituţie modernă pentru ţara asta. Noi (UDMR, n.red.) avem idei, noi avem propuneri, noi avem curajul să şi spune, plus că toate partidele când erau în opoziţie spuneau că trebuie desfiinţate prefecturile. Când au ajuns la guvernare, inclusiv cei prezenţi acum la guvernare, prima lor decizie să punem prefecţii, să lărgim sfera lor, să controlăm”, mai spune preşedintele UDMR Covasna.

„Eu propun să reorganizăm: Constituţia, structura statală, administraţia publică statală, şi dup-aia o să vedeţi că nu mai trebuie prefect”, a încheiat Tamás Sándor.

Articolul precedentRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politcieni și multe surprize
Articolul următorDonează sânge! O nouă campanie derulată la Spitalul Orășenesc Întorsura Buzăului