Nostradamus, doctor, astrolog și clarvăzător francez, și-a publicat faimoasa și larg citată carte „Les Prophéties” în 1555. Plină de predicții poetice, cartea prevestește venirea războaielor, dezastrelor naturale, asasinatelor, atacurilor nucleare și revoluțiilor.

Denumit, în mod adecvat, „profetul pieirii” de către contemporanii săi, Nostradamus era departe de a a avea o perspectivă de viitor luminoasă. Inspirat de textele biblice și de propria sa traumă din timpul ciumei, proza ​​lui este plină de cuvinte precum ciumă, foamete, sânge, durere și foc.

La fel ca oracolul de la Delphi, predicțiile lui Nostradamus sunt, în mod intenționat, vagi și deschise la nenumărate interpretări. 

 

Iată care sunt predicțiile lui Nostradamus pentru 2022:

Inteligența artificială ne va acapara

 

Nostradamus a prezis că inflația și foametea ne vor acapara în 2022, scriind: „Prețul grâului atât de mare / Că omul este agitat / Semenii săi să mănânce în disperare”. Un adevăr uman esențial este că oamenilor le este foame și apoi devin răi – și cu inflația din SUA cea mai mare din aproape patru decenii, avertismentul se dovedește, până acum, a fi adevărat.

Nostradamus scria: „Luna în plină noapte peste muntele înalt / O vede noul înțelept cu creier singuratic / De ucenicii săi invitați să fie nemuritori /Privirea spre sud. Mâinile în sân, trupurile în foc.”

Deși este ușor confundat cu versurile lui Björk, acel pasaj pare să facă referire la escaladarea inteligenței artificiale. Elon Musk, Persoana Anului din revista Time și un extraterestru fără echivoc în sine, s-a apucat de crearea de roboți și și-a mutat sediul în sud, în Austin, Texas, scrie doctorulzilei.ro.

Dezastre naturale

 

Loviturile grele continuă să vină. Predicțiile lui Nostradamus sunt legate de evenimente astrologice mai mult de ani calendaristici și, de ceva timp, devotații apocalipsei așteaptă o explozie nucleară care va declanșa schimbări climatice severe.

Pe baza acestui pasaj: „Timp de patruzeci de ani curcubeul nu se va vedea / Timp de 40 de ani se va vedea în fiecare zi / Pământul uscat vadveni mai uscat / Și vor fi inundații mari când se va vedea”, putem afirma că vin secete și inundații de proporții pedepsitoare, din punct de vedere biblic. Judecând după seceta istorică din această vară și seceta extremă din Chile, pedeapsa ar putea fi deja asupra noastră.

Articolul precedentBoboteaza. Ziua când se prind farmecele. Superstiţii pentru noroc de bani
Articolul următorAlexandru Rafila, măsuri în valul 5: „Școlile trebuie să rămână deschise”