Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a doborât orice record în materie de pălării. Cu o colecţie de peste 5.000 de pălării în cei 70 de ani de domnie, regina era renumită pentru faptul că le purta o singură dată. Cu foarte mici excepții.

 
 

Robert Lacey, biograful regal, a explicat că pălăria însemna în garderoba reginei mai mult decât un simplu obiect vestimentar. Devenea un substitut al coroanei regale. 

Imagine

 

Fredy Fox, pălărierul reginei, a creat sute de astfel de substitute de coroană care aveau nevoie de un tren separat pentru a fi transportate atunci când regina pleca în călătorie. 

Imagine

 

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

 

Imagine

Imagine

„Ea poartă pălării comfortabile şi în care se simte bine. Este, la urma-urmei, o uniformă pentru o doamnă foarte, foarte energică şi care munceşte foarte mult”, mărturisea aceasta. 

Imagine

Philip Somerville, un alt pălărier al reginei, a declarat că au fost situaţii în care suverana a purtat şi de 20-30 de ori o pălărie, dar că, de cele mai multe ori, nu alegea o pălărie decât o singură dată.

Imagine

Material realizat cu fotografii Profi Media.

Articolul precedent13 echipe înscrise la concursul „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc”. Program complet 9-11 septembrie
Articolul următorANAF pune taxe şi după deces. Românii cu venituri extrasalariale plătesc contribuţii şi după moarte