O grădină zoologică din Coreea de Sud a organizat, duminică, o petrecere de adio pentru Fu Bao, primul panda uriaş născut în această ţară, înainte de întoarcerea îndrăgitului animal în China, informează Reuters.

Fu Bao, o femelă al cărei nume se traduce prin ‘Comoara norocoasă’, a atras un număr mare de fani încă de la naşterea ei, în iulie 2020, în parcul de distracţii Everland, situat la sud de Seul. Ea urmează să se întoarcă în provincia chineză Sichuan în aprilie, după ce va petrece o lună în carantină.

Mii de vizitatori au stat la coadă şi au înfruntat frigul în dimineaţa zilei de duminică pentru a participa la acest eveniment de adio, mulţi dintre ei spunând că le va fi foarte dor de acest urs panda după plecarea sa în China.

Un îngrijitor de la această grădină zoologică, Kang Cher-won, care a avut grijă de Fu Bao, a declarat că puiul de panda i-a oferit multă dragoste şi l-a învăţat multe lucruri despre speciile aflate în pericol critic de dispariţie. Videoclipurile online în care Kang Cher-won o îngrijeşte pe Fu Bao, iar aceasta se agaţă de el, sunt foarte populare în Coreea de Sud.

Părinţii puiului de panda, Ai Bao, o femelă în vârstă de 10 ani, şi Le Bao, un mascul în vârstă de 11 ani, au sosit în Coreea de Sud în 2016, fiind aduşi din provincia chineză Sichuan, locul de origine al urşilor panda uriaşi, ca parte a ‘diplomaţiei panda’ promovate de către China. În iulie anul trecut, Ai Bao a născut în Coreea de Sud un set de gemeni.

Femelele de panda pot rămâne însărcinate doar o dată pe an şi doar pentru o perioadă limitată din vieţile lor, iar puii au şanse foarte mici de supravieţuire, deoarece se nasc adeseori prematur, cântărind de obicei mai puţin de 200 de grame.

Articolul precedentViscol sever în California și Nevada
Articolul următorMama copilului abuzat în toaleta școlii a făcut mărturii terifiante: A intrat peste el un băiețel, vă închipuiți ce s-a făcut