În luna aprilie 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 84 persoane, dintre care 25 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 33 au peste 45 de ani, 15 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 19 au între 25 și 35 de ani, iar 17 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 31 provin din mediul urban, iar 53 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (41), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (34). Numărul celor cu studii superioare este de 1, iar cei cu studii primare şi fără studii  sunt în număr de 8.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 57 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 27  erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1266 persoane.

 

Articolul precedentDe Ziua Eroilor, în fața Monumentului Ostașului Român au „defilat” mașinile… Mesajul Prefecturii Covasna în semn de omagiu pentru eroii pieriți în luptă
Articolul următorRata şomajului în judeţul Covasna, în creștere în luna aprilie