În anul școlar care s-a încheiat, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu alte structuri ale inspectoratului, au desfășurat sute de activități informativ-preventive dedicate elevilor și nu numai.

Astfel, peste 8.000 de elevi, dar și părinți și profesori, au participat la ședințe, discuții deschise și prezentări susținute de oamenii legii pe teme precum siguranța pe internet, siguranța rutieră sau prevenirea faptelor cu violență.

Toate aceste activități au fost derulate în cadrul unor campanii desfășurate la nivel național, cum ar fi ”Școala Sigranței Tedi”, ”Împreună pentru o comunitate mai sigură”, ”Ora de Net”, dar și în cadrul unor campanii derulate la nivel local, cum ar fi ”Școala siguranței rutiere”.

Unul dintre proiectele care s-au bucurat de receptivitate în rândul elevilor a fost ”Capsula timpului. Mesajul meu pentru siguranță”, proiect pilot demarat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna în mai multe școli din județ. În cadrul acestuia au fost înregistrate peste 600 de mesaje elaborate de elevi, prin care aceștia își propuneau să aibă un comportament preventiv, mesaje ce au fost evaluate de către polițiști sau diriginți la sfârșitul anului școlar.

Rezultatele au fost promițătoare: circa 90% dintre elevii participanți au reușit să îndeplinească promisiunile făcute. Concluzia este că proiectul a avut efecte constructive asupra comportamentului tinerilor, fapt ce îi determină pe polițiști să continue desfășurarea de astfel de activități și în anul școlar următor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin.

Potrivit acesteia, deși vacanța de vară a început, polițiștii vor continua să desfășoare activități preventive dedicate școlarilor.

Oamenii legii vor fi prezenți în taberele organizate pe raza județului Covasna, dar și la alte activități dedicate tinerilor, pentru a transmite mesaje preventive câtor mai multe persoane.

Articolul precedentAtenţie la viteză! Toate radarele vor fi scoase pe şosele, timp de trei zile
Articolul următorSepsi OSK – FCSB, în etapa a doua a noului sezon din Liga 1