Opt fermieri au accesat programul de susținere a producției de usturoi în județul Covasna, prin intermediul căruia în acest an a fost cultivată o suprafață de 10,74 hectare, producția totală valorificată fiind de 35,404 kg.

Fermierii au avut timp să se înscrie în program până în data de 15 mai, iar valorificarea producției se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie a anului de cerere.

Documentele justificative (bonul fiscal/factura/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se pot depune la Direcția Agricolă Covasna până în data de 29 noiembrie.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp; să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere, și să facă dovada producției realizate.

Schema de ajutor de minimis se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, iar sprijinul financiar este de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi, calculat proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha.

Articolul precedentDovlecii prind viață weekend-ul viitor la Szimpla Sfântu Gheorghe
Articolul următorProgramul filmelor la Cinema Arta Sfântu Gheorghe