În luna martie 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 253 persoane, dintre care 102 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 111 au peste 45 de ani, 56 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 30 au între 25 și 35 de ani, iar 56 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 114 provin din mediul urban, iar 139 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (136), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (91). Numărul celor cu studii superioare este de 13, iar cei cu studii  primare şi fără studii  sunt în număr de 13.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 159 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 94  erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile.

Reprezentanții AJOFM Covasna precizează că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituției.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 953 persoane.

 

Articolul precedentAmenzi contravenționale în valoare de 63.000 de lei
Articolul următorPetrecere la Sfântu Gheorghe, încheiată în arest. Petrecăreții i-au atacat cu pietre, topoare și cuțite pe polițiști