230 de cetățeni cu drept de vot, care nu s-au putut deplasa la una dintre cele 214 secții de votare amenajate la nivelul județului Covasna, și-au exprimat opțiunea cu urna mobilă, majoritatea solicitărilor fiind în municipiul Sfântu Gheorghe.

Șefa Cancelariei Prefectului Județului Covasna, Anna-Zsofia Constantin ne-a precizat că cele mai multe cereri pentru urna mobilă au fost la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe (93) și la Căminul Cultural Bățani (38), urmate de Căminul de Bătrâni „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe (30) și Casa de Cultură Baraolt (17).

La polul opus, cele mai puține cereri pentru urna mobilă (câte una) au fost înregistrate în localitățile Sita Buzăului, Dobârlău, Breţcu, Barcani, Vârghiș și Întorsura Buzăului.

De urne mobile beneficiază cetăţenii cu drept de vot, care nu pot ajunge la secţiile de votare din motive medicale sau din alte cauze excepţionale. Astfel, bolnavii internaţi în spitale, cei aflaţi în arest la domiciliu sau deţinuţii din penitenciare trebuie să facă o cerere către cea mai apropiată secţie, iar preşedinţii vor trimite urna mobilă în locul solicitat.

Un singur incident în județul Covasna

Potrivit BEJ Covasna, până la ora actuală singurul incident înregistrat la nivelul județului rămâne cel de la secția de votare nr.15 a Colegiului Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe unde paramedicii SMURD au fost solicitați să acorde primul ajutor unei tinere operatoare căreia i s-a făcut rău. Femeia acuza dureri lombare și a fost transportată la Spital pentru îngrijiri medicale.

În acest caz a fost solicitat operatorul de rezervă, votarea fiind reluată după o întrerupere de aproximativ 20 de minute.

La nivelul județului Covasna sunt înscrişi pe listele permanente 182.051 votanți.

În continuare pe ultimele locuri în ceea ce privește prezența la urne sunt județele Harghita și Covasna cu 20,16%, respectiv 22,64% votanți până la ora 18:00.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Realitatea de Covasna pe FACEBOOK!

Articolul precedentO medalie de aur şi două de argint pentru sportivii covăsneni la Mondialele de Ju-Jitsu
Articolul următorREZULTATE PREZIDENȚIALE 2019. Avem rezultatele EXIT POLL IRES: Klaus Iohannis, învingător!