În primele 7 luni ale acestui an, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Covasna a executat 2.274 de intervenții și misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, atât la manifestările organizate cu prieljul unor sărbători legale, a evenimentelor culturale, artistice, comemorative sau sportive, dar și în cooperare cu alte instituţii, pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor, fiind angrenați 10.300 de jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Covasna, Ionel Mănăilescu ne-a precizat că numărul misiunilor a fost ușor mai ridicat față de primul semestru al anului trecut, creșterea fiind datorată în principal Alegerilor europarlamentare 2019 și Referendumului pe justiție.

În acest an am avut 2.274 misiuni cu 10.300 jandarmi, față de semestrul I al anului trecut când am avut 2.110 misiuni cu un efectiv de 9.115 jandarmi. Creșterea este datorată în mod special Alegerilor europarlamentare și Referendumului dar și altor manifestrări derulate în spațiul public, manifestări culturale, artistice, comemorative, sportive la care am fost prezenți. Și în acest an am participat la acțiuni de împădurire și de ecologizare. Cele mai importante fiind desfășurate la Valea Crișului, din zona orașului Covasna și la Cheile Vârghișului (…) Avem aceleași activități pe care le desfășurăm an de an, la nivelul instituției există un plan anual pe care căutăm să îl respectăm cu strictețe, să fim acolo unde sunt acțiuni și solicitări”, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna.

În ultimii ani jandarmii covăsneni s-au mai implicat, printre altele, în campanii de donare de sânge; de ajutorare a vârstnicilor; au oferit cadouri copiilor internaţi la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc și i-au premiat pe elevii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare, olimpiade și învățătură.

De asemenea, în luna august a acestui an, aceștia au organizat și desfășurat la Centrul de Agrement Pădureni, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna, o tabără cu specific militar la care au participat 120 de tineri.

Articolul precedentCod galben de instabilitate atmosferică în 16 judeţe, inclusiv Covasna
Articolul următorMeci amical pentru Sepsi OSK cu FC Csíkszereda Miercurea Ciuc