După probele scrise la Limba şi literatura română şi la Limba maternă, absolvenții de liceu au susținut miercuri proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), din cadrul examenului de Bacalaureat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, la această probă au participat 1.029 de candidați, dintre care 373 au susţinut proba scrisă la Istorie, iar 656 pe cea la Matematică, examenul desfășurându-se fără probleme, şi nefiind elevi eliminați.

Subiectele la matematică diferă în funcție de profilul urmat de candidaţi în timpul liceului. Astfel, au fost pregătite patru seturi de subiecte pentru Matematică-Informatică, Știinţele Naturii, Pedagogic și Tehnologic.

Elevilor li s-a permis să intre în sala de examen şi cu instrumente de desen (riglă, raportor şi creion), pe lângă pix sau stilou. Calculatoarele şi telefoanele mobile au fost interzise.

La primul subiect din cadrul probei scrise la Istorie, absolvenții claselor a XII-a de la profilul Uman au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un text despre comunism şi Uniunea Sovietică, iar subiectul al II-lea a conţinut un set de cerințe pe baza textului „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” – I. A. Pop. La cel de-al III-lea subiect, candidaţii au avut de elaborat un eseu de două pagini despre spațiul românesc în perioada Evului Mediu.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat au început luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc joi, 4 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00, iar între orele 12:00 – 16:00 vor putea fi depuse eventualele contestaţii.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 13 iulie.

Conform IȘJ Covasna, pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2019 s-au înscris 1.197 de elevi, 330 de la secția română, respectiv 867 de la secția maghiară. Dintre aceștia, 1.022 provin din seria curentă, în timp ce 175 de elevi provin din seriile anterioare.

Articolul precedentAvertizare meteo! Cod portocaliu de ploi şi vijelii, inclusiv în Covasna
Articolul următorPompierii covăsneni, solicitaţi să intervină pentru degajarea mai multor copaci căzuţi