Tradiţionalul festival gastronomic „Parada cârnaţilor” de la Sfântu Gheorghe a fost amânat din cauza pestei porcine africane.

Autorităţile judeţene au luat decizia de a amâna „Parada cârnaţilor” la recomandarea DSV Covasna, din cauza restricţiilor în ceea ce priveşte carnea şi produsele din carne de porc ca urmare a pestei porcine africane.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert, a declarat marţi că festivalul ar fi trebuit să aibă loc în prima parte a lunii octombrie, dar va fi reprogramat pentru a se putea lua toate măsurile în vederea organizării acestuia în condiţii de maximă siguranţă.

„Dată fiind această problemă cu pesta porcină a trebuit să vorbim cu Direcţia Sanitar-Veterinară să vedem în ce mod am putea să organizăm festivalul ca să fie totul corect şi să nu fie probleme. O să organizăm Parada cârnaţilor pe data de 10 noiembrie, însă nu în aer liber, ci în Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe. Va fi un festival de o zi şi sperăm să fie, la fel ca în ceilalţi ani, o sută de echipe înscrise la concurs”, a declarat Grüman Róbert.

Potrivit acestuia, înscrierile la festival vor fi deschise la începutul lunii octombrie.

Conform regulamentului, echipele participante vor primi, în schimbul unei taxe, câte zece kilograme de carne pentru cârnaţi şi vor avea libertatea de a-şi alege reţetele, iar juriul va premia gustul, aspectul bucatelor, reţetele, originalitatea, decorarea meselor, costumaţia echipelor, servirea şi buna dispoziţie.

 

Articolul precedentSepsi OSK întâlneşte ASU Poli Timişoara în 16-imile Cupei României
Articolul următorVineri începe bienala Arhitectura.6 de la Sfântu Gheorghe