Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA.

 

Aceștia susțin că, pentru a produce conservele, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza disfuncție la nivelul intestinului.

 

Excesul de zinc se depune pe pereții intestinului și dereglează funcția acestuia de absorbție a nutrienților. În schimb, crește riscul ca toxinele să ajungă mult mai ușor în sânge, scrie unica.md.

Excesul de aport de zinc poate conduce la convulsii, febră, vărsături și leșin.

Articolul precedentFacebook anunță că va închide un serviciu, schimbări masive: „Vrem să vă mulțumim din inimă tuturor pentru tot ceea ce ați făcut”
Articolul următorSărbătoare 31 august – Zi uriașă și cu importanță deosebită – Rugăciunile credincioșilor se îndreaptă spre Maica Domnului, astăzi