O pacientă în vârstă de 98 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe la mijlocul lunii aprilie, după ce a fost transferată dintr-o unitate medicală din Brașov pentru o intervenție chirurgicală, nu poate fi externată deși se simte bine și s-a recuperat complet în urma operației.

Directorul medical al spitalului, dr. Roșu Matyas, a preciat că femeia, care fusese testată pozitiv pentru Covid-19, și-a petrecut ultimele 5 săptămâni în spitale, și deși se simte „foarte bine”, nu poate fi externată întrucât toate testele pentru coronavirus ies pozitive.

„Acum două-trei săptămâni am povestit despre o pacientă de 98 de ani transferată din Brașov, dânsa este în continuare la noi, din punct de vedere chirurgical este vindecată în totalitate, din punct de vedere al infecției SARS-CoV-2 nu prezintă simptom. Se simte foarte bine dar testele ies în continuare pozitiv, astfel că trebuie să rămână internată la noi (…) Se află în spital de mai bine de o lună, în total sunt 5 săptămâni cu tot cu perioada în care a fost internată în Brașov. Ea se simte bine, ar dori să plece acasă, dar nu o putem lăsa. Deci, pe primul loc, probleme ei sunt acestea: s-a săturat de spital şi ar vrea să iasă puțin la aer, să-și vadă familia”, a spus directorul medical, dr. Roșu Matyas.

Managerul spitalului, Andras-Nagy Robert a declarat, într-o conferință de presă online, că în perioada 14-20 mai, nu au fost înregistrate decese la pacienți testați pozitiv Covid-19, iar 12 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

 

Foto: 3szek.ro 

Articolul precedentSepsi-SIC după anularea sezonului competițional: „Acceptăm decizia FRB, dar este de neînțeles” / Căpitanul Annemarie Gödri-Părău: „NU a fost o decizie corectă!”
Articolul următorProaspătă mămică de gemeni, vindecată de Covid-19 și externată din Spitalul Județean Sfântu Gheorghe. Fetițele sunt sănătoase