Dmitri Medvedev, numărul doi al Consiliului de Securitate de la Moscova, pe rețelele de socializare, a reacționat furibund după ce un înalt oficial polonez a afirmat că țara sa nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina.

„Atacarea obiectivelor noastre de către americani înseamnă a începe un război mondial, iar un ministru de externe, chiar și dintr-o țară precum Polonia, ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a scris Dmitri Medvedev pe rețelele de socializare.

„Omologul polonez al unei creaturi ciudate numită Blinken, cu un nume de familie mult mai sonor Sikorski, se pare că a decis să-și sperie proprii stăpâni”, a mai scris Medvedev, supranumit și „lacheul lui Putin”.

„În primul rând, yankeii până acum nu au spus nimic, pentru că sunt mai precauți decât polonezii. În al doilea rând, atacarea obiectivelor noastre de către americani înseamnă începerea unui război mondial, iar un ministru de externe, chiar și dintr-o țară precum Polonia, ar trebui să înțeleagă asta”.

„În al treilea rând, având în vedere că un alt polonez, Duda, a anunțat recent că dorește să folosească arme nucleare tactice în Polonia, Varșovia nu va fi lăsată deoparte și va primi cu siguranță partea sa de cenușă radioactivă. Este ceea ce doriți cu adevărat? Polonezii sunt supărați; sunt așa de peste 400 de ani…”, își încheie Medvedev postarea caustică și amenințătoare.

Reacția fostului premier și președinte al Rusie vine după ce ministrul de externe Radoslaw Sikorski a declarat, într-un interviu apărut marţi în mai multe publicaţii europene, că Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, fără a preciza însă ce rol ar putea avea aceste trupe, transmite Reuters.

 
 
Articolul precedentPeste 5 milioane de lei livrați în conturile generalilor Coldea și Dumbravă în doi ani
Articolul următorClubul de Presă, elogiat internațional!