Cercetătorii VIRUS au fost îndemnați să „nu o mai ajute pe Mama Natură să ne omoare” cu teste de laborator mortale care ar putea declanșa o nouă pandemie.

În timp ce întrebările încă persistă dacă Covid s-a scurs de la Institutul de Virologie din Wuhan în timpul testelor înfricoșătoare pe lilieci, oameni de știință continuă să facă experimente riscante pe animale.

Departamentul de Energie al SUA și FBI au ajuns la concluzia că cel mai probabil Covid s-a scurs din laboratorul din China.

Iar experții au avertizat în mod repetat că lumea ar putea intra într-o altă pandemie mortală dacă nu se învață lecțiile din ultimii trei ani. Profesorul Colin Butler – care a scris un raport pentru ONU despre originile Covid – a spus că trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele dezvoltării virușilor în laboratoare din 2012.

Expertul în sănătate publică, Laura Kahn, i-a îndemnat pe cercetători să „nu o mai ajute pe mama natură să ne omoare”, „lucrând cu virușii pentru a vedea cum ar putea arăta un virus pandemic”, scrie ziare.com. Cei doi cercetători sunt membri ai Protect Our Future – un nou grup de oameni de știință care cer o supraveghere strictă a cercetărilor periculoase și un „viitor fără pandemii generate de laborator”.

Proiectele actuale din întreaga lume includ experimente cu virusul Nipah în Bangladesh folosind lilieci și hamsteri. 

Boala care în termini populari produce umflarea creierului – producând sângerare din ochi sau poate duce la surzire – este enumerată ca o potențială amenințare pentru omenire de către Organizația Mondială a Sănătății.Nipah este extrem de mortal – cu o rată a mortalității între 40 și 75% – dar virusul a declanșat doar focare locale, a spus el.

Într-un avertisment înfiorător, profesorul Butler a spus că testele „foarte periculoase” pe agenți patogeni mortali precum Nipah ar putea avea puterea de a declanșa o nouă pandemie.

„Dacă oamenii de știință lucrează la Nipah pentru a încerca să vadă cum se dezvoltă sau cum devine mai contagios – vă rugăm să vă opriți”, a spus el pentru The Sun Online.

„Ar trebui să fie interzis în mod clar. Este foarte periculos. Nu este doar Nipah, mai sunt destul de multe exemple”, a mai spus acesta.

Articolul precedentVoucherele pentru activități casnice se pot transforma în bani
Articolul următorCele mai INSUPORTABILE mirosuri din lume. Rezultatul testului este SURPRINZĂTOR