Piața „Semințe cu suflet” revine la Sfântu Gheorghe. Cea de-a doua ediție va fi organziată sâmbătă, 12 octombrie, între orele 10:00-12:00, la cafeneaua Szimpla din centrul orașului (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 37).

La fel ca în cadrul primei ediții, organizată în luna ianuarie a acestui an, grădinarii Asociației „Semințe cu suflet” vor oferi semințe gratuite de legume, fructe, flori și plante medicinale din cele mai bune soiuri tradiţionale româneşti.

Prin intermediul acestei campanii inițiatorii își propun să promoveze și să răspândească semințele reproductibile autohtone, în vederea perpetuării soiurilor de calitate şi apărării biodiversităţii.

„Vă asteptăm cu drag la a doua piață Semințe cu Suflet organizată în Sfântu Gheorghe, unde se dăruiește, se primește sau se face schimb de semințe țărănești reproductibile, cu condiția de a le cultiva, înmulți și dărui mai departe celor ce le doresc. Prin aceste piețe căutăm să păstrăm și să răspândim semințele vechi românești reproductibile de legume, pe care încă le mai avem”, au transmis organizatorii.

Grupul „Semințe cu suflet” a fost format în urmă cu aproape patru ani și numără în prezent aproximativ 2.000 de membri.

Articolul precedentExerciţiu militar în judeţele Covasna şi Harghita
Articolul următorElevii din Sfântu Gheorghe în lumina reflectoarelor