Meteorologii au emis o nouă avertizare COD Galben de ninsori în general moderate cantitativ, viscol la munte.

Interval de valabilitate: 12 martie, ora 02:00 – 12 martie, ora 18:00
Zone afectate: Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali;
În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

De asemenea este valabilă o atenționare de precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte, intensificări temporare ale vântului

Interval de valabilitate: 11 martie, ora 23:00 – 12 martie, ora 18:00;

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.
Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzația de frig.

 Joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.
Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

 

Articolul precedentSe reduce ajutorul de înmormântare
Articolul următorUn an de când s-au închis școlile din cauza pandemiei! Aproape un milion de copii din mediul rural se află în fața unui moment critic