Tot mai multe cazuri de furturi prin metoda „ATM Jackpotting” le dau bătăi de cap oamenilor legii din toată Europa. Metoda „ATM Jackpotting” presupune efectuarea unor găuri în bancomat pentru a ajunge la firele prin care aparatul este conectat la reţeaua bancară.  

Cum funcţionează noua tehnică de jefuire a bancomatelor 

Astăzi, hoţii nu mai atacă o bancă înarmată cu o maşină de berbec şi o armă de mână. Preferă o cheie USB şi un computer. În lumea infracţională, aceştia sunt numiţi tâlhari 2.0. Hoţii au înţeles că un simplu laptop este mult mai eficient decât un pistol automat pentru a goli un bancomat.  Metoda „ATM Jackpotting” presupune efectuarea unor găuri în bancomat pentru a ajunge la firele prin care aparatul este conectat la reţeaua bancară.  

 

Poliţiştii şi jandarmii din multe ţări europene observă de luni de zile o creştere a acestor atacuri digitale unde prejudiciul se poate ridica la zeci de mii de euro la ATM. Unele bănci au capitulat deja în faţa acestor bande, pur şi simplu neutralizându-şi bancomatele pe timp de noapte.

Articolul precedentBilanț coronavirus 6 ianuarie: 6.018 cazuri noi și 44 decese
Articolul următorVictorie a lui Macron în Parlamentul francez: Certificatul sanitar, transformat în certificat de vaccinare. Nevaccinații, EXCULȘI de la viața socială