filtrele DSV Covasna

Autorităţile judeţene au luat vineri decizia de înfiinţare imediată de noi filtre rutiere în vederea prevenirii introducerii pestei porcine africane în județul Covasna.

La ședința operativă care a avut loc la sediul Prefecturii, conducerile DSVSA, IPJ, IJJ și APM Covasna au decis înființarea imediată de noi filtre rutiere.

„Necesitatea realizării acestor filtre rutiere, 24 de ore din 24, a devenit imperios necesară ca urmare a apariției unui nou focar de pestă porcină africană în județul Buzău”, ne-a declarat directorul DSVSA Covasna, dr. Siko-Barabasi Sandor.

„Ca urmare a unor evenimente semnalate și aflate în anchetă, pericolul extinderii bolii prin mișcarea necontrolată de animale, comerțul ilicit de porcine, carne și produse din carne etc. ne-a determinat să intensificăm acțiunile de control și în alte puncte de intrare în județul Covasna, ca Brețcu, Ojdula, Comandău, în afara celui care este deja instalat la „Fântânița” din Sita Buzăului”, spune şeful DSVSA.

Filtrele rutiere sunt controlate de poliție și jandarmerie şi sunt sprijinite tehnic de personalul DSVSA.

Autorităţile fac un nou apel la locuitorii județului Covasna să fie vigilenți și să semnaleze orice suspiciune de comerț ilicit, animale suspecte de boală sau alte aspecte legate de pesta porcină africană.

Articolul precedentPremieră la Teatrul Andrei Mureşanu inspirată de o tragedie în care au murit nouă oameni
Articolul următorConcurs de accelerare auto, la Covasna; restricții de circulație