Pentru că mai multe străzi şi obiective din Sfântu Gheorghe nu aveau denumiri, Consiliul Local Municipal a adoptat o hotărâre pentru atribuirea de denumiri în cazul acestora.

Astfel, sala de sport multifuncţională de la ieşirea spre Miercurea Ciuc se va numi oficial Sepsi Arena, în timp ce Piscina din Sfântu Gheorghe se numeşte „Román Vilmos”.

Piaţa de la intersecția străzilor Fânului și Lázár Mihály, unde este Biserica Evanghelică, se va numi Piața Luther, iar aleea pe care se află blocurile construite de societatea Fortuna Park se va numi Aleea Fortuna.

Strada situată la capătul străzii Izvorului se va numi Imreh István, iar parcul de pe strada Cimitirului se va numi Grădina „Újjvárossy József”.

„Toată zona aceea a aparținut acestui domn Újjvárossy și sunt zone care au fost donate de către dânsul, deci merită să-i acordăm această denumire”, a explicat primarul Antal Árpád această atribuire de denumire.

De asemenea, strada paralelă cu strada Borvíz în partea nordică se va numi Rezervorului, iar strada din zona străzii Țigaretei și Pârâului va purta denumirea de Strâmbă, iar cea perpendiculară străzii Fermei se va numi Părului.

Articolul precedentCod portocaliu de ploi puternice în 23 de judeţe, inclusiv Covasna
Articolul următorBărbat dispărut între Sfântu Gheorghe şi Şugaş Băi