Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe participă pentru a 12-a oară la „Noaptea muzeelor”, eveniment în cadrul căruia participanții vor putea vizita gratuit expozițiile și activitățile instituției.

În program sunt cuprinse, printre altele, prezentări, ateliere interactive și jocuri organizate în curtea instituției, iar vizitatorii vor avea acces și la o expoziţie tactilă în cadrul proiectului „Atinge istoria”, care reconstituite tridimensional diferite obiecte de patrimoniu. Expoziţia a fost gândită ca un tur muzeal, special adresat persoanelor nevăzătoare, propunând folosirea simţului tactil drept mijloc de comunicare şi cunoaştere.

„Vor putea vedea expoziția arheologică „Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc Dâmbul Cetăţii”, vor fi ateliere, dar pregătim programe și în curtea muzeului, sperăm ca și vremea să țină cu noi. O să avem și invitați din București, soldați îmbrăcați în uniforme, vrem să facem un fel de reconstituire, proiecții de filme, documentare cu marile bătălii, lucrăm la partea de scenariu, să vedem ce putem face pentru că nu avem spațiu foarte mare, dar încercăm să facem și altceva, pe lângă expozițiile care au fost până acum. În județul Covasna „Noaptea muzeelor” o vom organiza doar la sediul central, alte activități vom mai avea la Miercurea Ciuc, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior”, ne-a precizat Cristina Felea-Baubec.

Muzeul va fi deschis sâmbătă, 18 mai, între orele 17:00 – 23:00, iar programul mai cuprinde vernisajul expoziţiei „Primul Război Mondial” a artistului popular Iacob Borzos, originar din Vâlcele; proiecția filmului documentar „Tabla Buţii 1916”; jocuri pentru copii (țărușul, moara/țintarul, elasticul, coarda, etc), dar și o activitate la care vor participa o parte din deținătorii autorizați de detectoare de metale din Sfântu Gheorghe, care vor prezenta publicului vizitator aparatura și obiectele descoperite.

Articolul precedentSpectacolul TAM – Despre oameni și cartofi, sold out cu 4 luni înainte de următoarea reprezentație
Articolul următorFestivalul Filmului Francez la Cinema Arta Sfântu Gheorghe