Nevoie urgentă de sânge pentru un bărbat din Sfântu Gheorghe

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Sfântu Gheorghe, care în weekend a fost implicat într-un accident casnic, are nevoie urgentă de sânge. Tânărul riscă să rămână fără un picior, după ce membrul i-a fost prins în freza unui utilaj agricol și i-a fost afectat în proporție de peste 80%, anunță WE RADIO.

Medicul Claudia Bândea a făcut un apel pe Facebook prin care îndeamnă persoanele care au posibilitatea să doneze sânge, să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, pentru a-l salva pe bărbat.

„APEL pentru cei cu inimă mare! Pentru cei care au mai donat sânge și au peste 90 de zile de la ultima donare, și pentru cei care vor să facă o faptă bună și vor să doneze sânge! Un tânăr de 39 de ani din Sfântu Gheorghe se află într-o grea cumpănă a vieții, fiind victima unui accident casnic cu un utilaj agricol (…) Piciorul i-a fost prins în freza utilajului, este afectat în proporție de peste 80%, iar șansele de a scăpa de amputație sunt destul de reduse! A pierdut o cantitate importantă de sânge și mai are nevoie în continuare de acest lichid vital! (…) Voi merge și eu! Să fie cu sănătate pentru el! Fii și tu erou!”, este îndemnul medicului din Sfântu Gheorghe.

Persoanele care doresc să vină în ajutorul tânărului, pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, str. Banki Donath nr. 15, de luni până vineri, între orele 08:00-12:00, cu mențiunea „pentru Ivașcu Cristian Ovidiu”.

Pot dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au o greutate minimă de 55 kg şi o stare bună de sănătate (fără boli cronice și care nu au luat medicamente în ultimele două săptămâni).

Cu 48 de ore înainte de a dona sânge, participanților le este interzis să consume alcool, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare. De asemenea, în seara şi dimineaţa dinaintea donării, aceştia trebuie să mănânce bine (fără grăsimi) şi se hidrateze (apă, ceai, cafea, lapte).

SURSĂ: WE RADIO

Articolul precedentAdrian Câciu, ministrul cheie din Cabinetul Ciucă – ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Legile Puterii, ora 20.50
Articolul următorFlorin Cîţu, despre reintroducerea măsurilor de protecţie anti-COVID-19: În coaliţie nu s-a discutat aşa ceva