Reprezentanții Asociației „Calea Neamului” și ai Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș au depus la sfârșitul săptămânii trecute, la Primăria Capitalei, o nouă înștiințare de adunare publică împotriva promulgării noului Cod Administrativ.

Într-o postare pe Facebook, președintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu a precizat că a trimis o nouă adresă prin care solicită autorizarea organizării în data de 1 martie a unei „manifestări pașnice”, după ce mitingul pe care aceștia intenționau să îl organizeze duminică, 23 februarie, pentru a-i cere preşedintelui României să nu promulge Codul Administrativ,  nu a primit autorizare din partea Primăriei București.

„Am depus o nouă înstiințare de adunare publică către Primăria București, pentru data de 1 martie, ora 16:30, zona Palatului Cotroceni (…) La începutul săptămânii viitoare vom stabili împreună cu comisia de avizare a Primăriei București, locul exact de desfășurare a manifestării din preajma Palatului Cotroceni (…) În cele din urmă, manifestarea noastră pașnică împotriva Codului Administrativ nu va putea fi blocată. Este dreptul garantat la liberă exprimare de către Constituția României, este un drept câștigat prin jertfă de sânge. Forumul si Calea Neamului nu dau înapoi, nu dați înapoi nici voi, sprijiniti-ne în continuare, este extrem de important să avem susținerea voastră”, a scris Mihai Tîrnoveanu.

Acesta a mai menționat că va solicita Instituției Prezidențiale să blocheze prin mijloacele de care dispune, legea Codului Administrativ adoptată anul trecut de Guvern prin Ordonanță de Urgență, și prin care „limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul roman”.

„Lupta pentru Limba Română ca singură limbă oficială în statul român, continuă! (…) Oameni buni, nu este o ”metaforă”, limba maghiară chiar devine a doua limbă oficială în stat prin extinderea obligativității utilizării ei de la nivel local, la nivel central. Statul român este Stat Național (…) Noi asociații ni se alătură, la fel ca în 2018, am primit semnale din întreaga țară că oamenii sunt alături de noi si că vor veni la Bucuresti pentru a întâmpina într-un duh de frățietate, delegația comună a Forumului Civic si Asociației Calea Neamului, care va depune la Administrația Prezidențială petiția argumentată juridic, similiară celei din 2018, împotriva Codului Administrativ. Așadar, nu ne lăsăm, lăsați în urmă deznădejdea si aveți încredere, mergem cu hotărâre înainte, cu Dumnezeu înainte!”, a mai scris președintele Asociației „Calea Neamului”.

Într-o postare anterioară, acesta a precizat că motivul invocat de Primăria București pentru neautorizarea mitingului de astăzi este că „adunarea publică ar fi perturbat, activitatea Instituției Prezidențiale în zona Statuii Leul”.

El a amintit că asociaţia a mai organizat în trecut adunări publice în Capitală şi că, de fiecare dată, au fost respectate prevederile legale în vigoare, neproducându-se niciun incident.

Articolul precedentHandbal: Victorie pentru Sepsi-SIC în meciul jucat cu CS Marta Baia Mare
Articolul următorAtenționări Cod galben, portocaliu și roșu pentru toată țara!