Ministerul Sănătății a livrat la sfârșitul săptămânii trecute al doilea lot de vaccin antigripal destinat imunizării populației cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cabinetele medicilor de familie din județul Covasna ajungând 25% din totalul solicitat, respectiv 2.040 de fiole, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

Potrivit acestora, următoarele vaccinuri ar urma să fie livrate în cursul lunii noiembrie însă Ministerul Sănătății nu a precizat o dată anume.

În teorie, campania gratuită de imunizare a populației împotriva virusului gripal a început în data de 1 octombrie 2019, în practică însă, prima tranșă din dozele destinate persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire a ajuns cu o întârziere de câteva săptămâni.

„Am primit a doua tranșă, ceea ce înseamnă 25% din totalul dozelor cerute, în jur de 2.040 de doze care deja de vineri sunt în cabinetele medicilor de familie (…) S-au împărțit, fiecare medic de familie a primit 25% din cât a cerut, adică dacă a primit 5 bucăți înseamnă că a cerut 20 de doze, asta e situația. Următoarea tranșă nu știm când vine, Ministerul a promis că în cursul lunii noiembrie, dar vedeți că și tranșa aceasta a fost promisă în septembrie și a venit abia acum”, ne-a explicat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Pentru acest sezon epidemic, Ministerul Sănătății a aprobat alocarea unui număr de 6.120 de doze de vaccin antigripal pentru cabinetele medicilor de familie din județul Covasna, acestea urmând să fie distribuite în 4 tranșe.

În prima etapă, aproximativ 200 de fiole din stocul DSP Coovasna au fost utilizate pentru imunizarea personalului medical din spitale.

Campania de imunizare a populației împotriva virusului gripal este gratuită, prioritate având persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, respiratorii şi cardiovasculare, pacienții cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar și femeile însărcinate.

Articolul precedentSepsi OSK scoate la vânzare biletele pentru meciul cu Voluntari
Articolul următorÎncă un pas spre UNESCO. Centul Cultural Bicfalău, reabilitat cu 1,3 milioane de lei