Mihai Lucian Corbu, tânărul pentru care în ultimele zile oameni din toate colțurile județului Covasna s-au implicat și au donat diferite sume de bani pentru ca acesta să poată beneficia de o operație de extirpare a unei tumori pe creier, pleacă sâmbătă în Elveția

Atât el cât și părinții mulțumesc tuturor celor care i-au ajutat, au donat sau s-au implicat în campania de strangere de fonduri.

Au reuşit să adune mare parte din bani, ar mai fi nevoie însă de circa 10.000 de euro din cei aproape 30.000 cât ar costa operația și cheltuielile suplimentare legate de transport și cazare.

“Mulțumim tuturor. Reacţia a fost incredibilă, au fost foarte mulţi cunoscuţi, dar şi oameni necunoscuţi care au donat bani pentru Mihai. Este o minune, Dumnezeu a lucrat prin oameni şi vreau să cred că va fi de folos şi Mihai se va face bine”, a declarat mama tânărului, Lucica Corbu.

Aceasta a mai spus că au fost oameni care au donat sume mari, dar şi oameni care au donat atât cât au putut, iar tuturor acestora le este recunoscătoare.

“Au fost oameni care au donat 1.000 de lei, dar chiar şi 5 lei au pus în cont. Ne-au impresionat foarte mult pentru că au dat dovadă de solidaritate. Le mulțumim tuturor, membrilor comunităţii locale din Sfântu Gheorghe, domnului subprefect Cosmin Boricean, prietenilor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor din judeţ şi din ţară care sunt alături de noi“, a mai spus aceasta.

Printre altele, a amintit implicarea clubului de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în campania de stângere de fonduri, precum şi a preotului din Vâlcele, dar şi a primarului, preotului  şi rudelor din Hărman, localitatea natală a tatălui lui Mihai, Ioan Corbu, consilier în cadrul Prefecturii Covasna.

Nu în ultimul rând, a amintit sprijinul oferit de foştii ei colegi de la Liceul “Mihai Viteazul” din Suceava şi de la Facultatea de Industrie Alimentară din Galaţi.

În momentul de faţă, Mihai nu e prea bine, este internat în spital şi este sub perfuzie.

“Este la neurologie, a făcut edem cerebral în urmă cu câteva zile şi am fost nevoiţi să îl internăm în spital (…) E sub perfuzii, iar medicii au spus că încearcă să îl redreseze pentru a putea rezista la drum. Deci, operaţia trebuie făcută cât mai repede, pentru ca starea lui să nu se înrăutăţească mai mult”, a mai spus mama tânărului.

Cei care doresc pot face donaţii în continuare în conturile    

EUR Cont curent-donații RO69BTRLEURCRT00H4546501

RON Cont curent-donații RO57BTRLRONCRT00H4546502

Tânărul în vârstă de 30 de ani, de profesie inginer geodez, a suferit în anul 2017 o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori maligne pe creier – glioblastom (cancer cerebral) – la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, urmată de radioterapie și chimioterapie, conform protocoalelor medicale aferente tratamentului acestei afecțiuni.

Rezultatele tratamentului au fost satisfăcătoare, tânărul reușind să se recupereze în mare parte, astfel încât la un an de la intervenția chirurgicală a putut să reînceapă activitatea profesională în domeniul în care s-a specializat. Numai că, în data de 29 decembrie 2019 – la 30 de luni de la intervenție – în urma unei crize comițiale și a investigațiilor imagistice RMN cranio-cerebral, s-a constatat faptul că tumora a recidivat. De altfel, acest gen de tumoare este cunoscută în lumea medicală de specialitate, ca fiind una din cele mai agresive tumori.

În urma unui consult de specialitate la Spitalul Bagdasar Arseni, la care a fost inițial operat, medicii specialiști au considerat că datorită poziționării tumorii – lângă centrul vorbirii, intervenția chirurgicală nu este recomandată, există un mare risc de afectare a centrului vorbirii și alterarea gravă a calității vieții după intervenție, recomandându-i-se terapii alternative.

Deoarece aceste terapii – non invazive – sunt în stadiul incipient în țara noastră în câteva clinici, medicii specialiști au recomandat tratamentul într-o clinică din străinătate cu experiență mai îndelungată, fiindu-le recomandată Clinica Paracelsus din Elveția, coordonată de domnul dr. Thomas Rau.

Costul acestor terapii a fost evaluat de clinică între 20.000 și 24.000 de franci elvețieni, în care nu sunt incluse cheltuielile cu deplasarea, cazarea, masa și medicamentele necesare tratamentului ulterior.

Aceste sume depășesc posibilitățile financiare ale familiei, având în vedere și faptul că susținerea sănătății în perioada postoperatorie – timp de peste 30 de luni – cu suplimente onco-suport a fost costisitoare, în raport cu veniturile familiei.

   

 

 

Articolul precedentPrima școală specială cu predare în limba maghiară, pentru copiii nevăzători, în Harghita
Articolul următorL-aţi văzut? Poliţia îl caută!