Compania Microsoft a derulat un program pilot în filiala sa din Japonia pe durata lunii august, în cadrul căruia săptămâna de lucru a fost redusă la patru zile, iar productivitatea angajaților a crescut cu 40%, informează Bloomberg.

Programul “Work-Life Choice Challenge Summer 2019” a acordat angajaților cu program întreg cinci zile de vineri libere, în luna august. Angajații au fost plătiți în continuare, chiar dacă nu au lucrat. Pe lângă această măsură, durata ședințelor a fost stabilită la maximum 30 de minute și au fost încurajate discuțiile online, în locul celor față în față.

În urma unui sondaj efectuat printre angajați, 92% dintre aceștia s-au declarat încântați de ziua liberă câștigată în fiecare săptămână.

Japonia se luptă de mulți ani să reducă durata timpului petrecut de angajați la muncă. Statul nipon se confruntă și cu o lipsă a forței de muncă și o populație tot mai îmbătrânită.

Programul pilot desfășurat de Microsoft în vară a însemna pentru companie și costuri reduse cu 23% la enegia electrică, dar și 59% mai puține pagini printate, comparativ cu luna august a anului trecut.

Anumiți manageri Microsoft din Japonia nu au înțeles natura programului, iar anumiți angajați și-au manifestat îngrijorarea că programul redus va deranja clienții.

Microsoft Japonia plănuiește să deruleze un nou astfel de program în iarnă.

Articolul precedentLucrările de reabilitare de pe strada Puskás Tivadar sunt suspendate
Articolul următorCursuri de formare profesională la AJOFM Covasna