Premergător celebrării Zilei Poliției Române în perioada 22 – 24 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal.

Astfel, miercuri, 22 martie 2023, peste 100 de elevi din cadrul Colegiului Național ,,Mihai Viteazu”, din Sfântu Gheorghe s-au întâlnit cu polițiștii din cadrul Serviciului Resurse Umane, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Criminalistic dar și cu elevi de la școlile de agenți de poliție aflați în practică, și absolvenți ai școlilor de poliție și ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuz, unii dintre ei absolvenți ai acestei unități de învățământ, pentru a discuta despre oportunitățile și provocările acestei profesii.

Pe parcursul activităților, polițiștii și elevii au discutat despre abilitățile și calitățile necesare unui bun polițist, despre exigențele profesionale, despre avantajele dar și provocările acestei meserii, prin această activitate încercându-se să se ofere tinerilor o imagine cât mai completă asupra oportunităților de carieră.

Elevilor le-au fost oferite informaţii despre şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ, fiind încurajaţi să se pregătească din timp pentru un eventual examen de admitere.

Elevii s-au dovedit receptivi și interesați, astfel încât întâlnirile au fost dinamice și interactive.  Polițiștii le-au transmis tinerilor că sunt așteptați să ne devină colegi iar ulterior să desfășoare și ei activități de promovare a profesiei de poliţist în cadrul aceleiași unități de învățământ cu elevii din clasele mai mici.

Articolul precedentTemperaturi mai scăzute decât normalele perioadei, în următoarele 4 săptămâni. Revin și precipitațiile! – Estimările ANM pentru perioada 27.03-24.04.2023
Articolul următorStudiu: Calitatea somnului este mai importantă decât durata somnului