Clubul Sportiv Stockholm Police Athletics, înființat în anul 1912 – an în care au avut loc și Jocurile Olimpice organizate în Stockhlom, a găzduit în perioada 28 – 30 iunie 2019 Cupa Summer Head 2019, la arena națională, în bazinul olimpic Eriksdalsbadet.

La startul competiției s-au înscris peste 600 de sportivi din țări precum Estonia, Norvegia, Finlanda, România și Suedia.

România a avut o singură reprezentantă de la Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe – Raluca Maria Artene (16 ani), care concurat în probele 50m și 100m spate, ocupând locul 4 în ambele probe la categoria open (16 +).

”Sunt mulțumit de locul ocupat de sportivă, este o performanță pentru sportul din Sfântu Gheorghe să ne clasăm în fața reprezentanților Suediei, o țară în care înotul este obligatoriu în școală, încă din clasa I. Mulțumesc în mod deosebit sponsorului nostru Compact S.R.L. (DEPO) pentru sprijinul acordat”,  a declarat antrenorul senior Ciprian Grosu.

Suedia, țara în care înotul este obligatoriu în școli, a dat de-a lungul timpului numeroși campioni modiali și olimpici la acest sport.

Articolul precedent32 de elevi din judeţul Covasna nu s-au mai prezentat la ultima probă de la BAC
Articolul următorZiua Cetății Zânelor, sâmbătă, în stațiunea Covasna