Marea Britanie va începe de săptămâna viitoare să administreze cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. 

Lucrătorii din domeniul sănătăţii, dar și persoanele cu vârste peste 50 de ani sau vulnerabile din punct de vedere clinic vor primi serul. Rapelul va fi administrat la şase luni de la a doua doză.

Premierul britanic, Boris Johnson speră ca prin această măsură să împiedice o nouă carantinare și spitalele să facă față cazurilor din această iarnă.

Trei vaccinuri sunt avute în vedere în acest plan – AstraZeneca, Pfizer şi Moderna – însă experţii au recomandat folosirea serului de la Pfizer, considerând că este perfect tolerat şi se pretează dozei de rapel.

Serul de la Pfizer va putea fi administrat inclusiv celor care au fost vaccinaţi cu schema completă cu serul de la AstraZeneca.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări în următoarea perioadă, Johnson a prezentat și un plan secundar, prin care, britanicii vor fi nevoiți să prezinte certificatul de vaccinare, să poarte mască sau să lucreze de acasă. 

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedent1.400 de oameni, ARESTAȚI în timpul EURO 2020. Operațiune amplă a Interpol în 28 de țări, inclusiv în România
Articolul următorPreședintele rus Vladimir Putin intră în izolare