Locuitorii unui cartier din municipiul Sfântu Gheorghe sunt revoltați pentru că, spun ei, de câteva zile operatorul regional de salubritate nu a mai ridicat deșeurile, care acum zac în mormane aruncate de jur împrejurul containerelor.  

O imagine cu punctele de colectare pline până la refuz și gunoaiele aruncate la voia întâmplării circulă de câteva zile pe internet. Fotografia a fost făcută de un covăsnean revoltat că plătește pentru anumite servicii pe care societatea de salubritate nu le prestează, iar postarea bărbatului a fost redistribuită chiar de firma în cauză, care a ținut să facă lumină în acest caz.

„De ce nu ar fi domnul supărat, ne întrebăm și noi. Plătește pentru o prestație care, de fapt, nu se prestează. Problema este una și mai gravă, anume aceea că, pentru zona Avântului și Hărniciei, imaginea din poză nu este una nouă. Cert este că TEGA (societatea de salubritate – n.r.) nu a transportat deșeurile, iar oamenii sunt supărați pe drept. Colegii noștri au încercat să-și facă datoria de exact 4 ori în data de 13 ianuarie. Nu au reușit pentru că, de fiecare dată, erau oprite mașini în fața containerelor, ceea ce le obstrucționa accesul. Nu au reușit deși lucrăm în fiecare zi – chiar și în weekend, sâmbătă și duminică. Menționăm că am montat acolo și obstacole, chiar cu scopul de a împiedica parcarea, de altfel interzisă – au dispărut într-un timp scurt”, au explicat reprezentanții firmei.

„Atrageți atenția șoferilor să-și găsească alt loc de parcare!”

Aceștia au lansat un apel către locuitorii municipiului să le atragă atenția șoferilor să nu mai parcheze în fața containerelor.

„Da, putem suna la 112, iar cei care își opresc mașina pentru numa’ cinci minute vor pleca. Apoi revenim, dar scena se repetă. La nevoie, golirea se face cu mâna (vă dați seama cât de plăcut este), însă această metodă funcționează numai cu o cantitate mică de deșeuri. Fără să ținem lecții despre cei șapte ani de acasă, trebuie să vă spunem că avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, de ajutorul locatarilor. În acest sens, vă rugăm insistent să le atrageți atenția șoferilor să-și găsească alt loc de parcare, ceea ce e benefic și pentru sănătatea familiei dumneavoastră”, au transmis reprezentanții societății.

Articolul precedentAtenţie şoferi! Ceaţă în mai multe zone ale judeţului Covasna
Articolul următorSepsi OSK – CFR Cluj în sferturile Cupei României