Echipa de junioare 1 (U19) a Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a terminat prima fază a Campionatului Național, ediția 2020-2021, învingând cu 36-29 (19-13) pe CSȘ Mediaș și pierzând cu 20-33 (11-15) în fața Coronei Brașov, în meciurile returului seriei geografice D.

CSȘ Dinamo Brașov nu s-a mai prezentat la turneul care a avut loc la Sala Sporturilor „Szabó Kati”, în perioada 19-21 februarie, pierzând toate jocurile cu 10-0. Astfel, echipa antrenată de Gabriela Artene termină prima fază a campionatului pe locul secund în serie, cu 8 puncte, calificându-se pentru Grupa Valoare (playoff).

Bucuria de a juca din nou într-un turneu și capacitatea de exprimare a echipei au fost afectate de accidentările suferite în zilele premergătoare competiției și în timpul acesteia. Astfel, deși pe baza muncii depuse în ultima perioadă ne așteptam la mai mult, putem spune că am avut o evoluție modestă. Tot ce fusese câștigat până în prezent la nivelul relațiilor de joc a avut de suferit, deși fetele au încercat să facă față situației. Este, însă, meritul lor că s-au calificat în Grupele Valoare, unde vom încerca să ne reorganizăm la nivelul colectivului și să obținem maxim din jocurile care ne așteaptă!”, a precizat antrenoarea Gabriela Artene.

Următorii adversari ai junioarelor 1 de la Sepsi SIC vor fi Chimia Râmnicu Vâlcea, Unirea Dobroești și Energetic Râmnicu Vâlcea, turul fiind programat în 26-28 martie, iar returul în 23-25 aprilie.

Din păcate, Dinamo s-a retras în ultima clipă din cauza unor cazuri de coronavirus în lot, iar cu formația din Mediaș am avut un meci solicitant. Multe faulturi și o abordare prea dură a echipei adverse, noi ieșind cu o jucătoare accidentată. Partida împotriva Coronei a început foarte bine, am avut o primă repriză susținută, cu un joc frumos de ambele părți. În schimb, în partea a doua am avut multe greșeli individuale și n-am stat bine la capitolul joc colectiv. Probabil a contat și faptul că trei dintre fetele noastre au lipsit, accidentate fiind. A câștigat echipa mai determinată, putem spune. Țin să felicit toate echipele participante! Mergem în următoarea fază a campionatului, în care sunt convins că ne vom mobiliza cu toții, sportive, staff și vom demonstra adevărata valoare!”, a declarat și coordonatorul secției de handbal de la Sepsi SIC, Sorin Popica. 

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedent14 percheziții, în județul Covasna! 3 suspecți au fost reținuți!
Articolul următorMinistrul Mediului, Tánczos Barna, vizită în județul Covasna!