Peste 7.000 de dansatori din 50 de țări se vor lupta să ajungă pe podium la Campionatul Mondial Dance Star din acest an, care va avea loc în perioada 22-26 mai, în Porec, Croația.

40 de dansatori din municipiul Sfântu Gheorghe, antrenați de instructoarea de dans modern Molnár Enikő, vor participa pentru a doua oară la această competiție, fiind calificați în premieră în Liga Profesionistă.

„Pe 1 aprilie am participat la Dance Star în Bucureşti, anul acesta am zis că mergem la  Mondiale doar dacă vreunul dintre dansurile mele se califică în Liga A. Eu am participat timp de 4 ani dar niciodată până acum nu ne-am calificat în Liga Profesionistă. Nici nu am visat că ne vom califica cu 7 dansuri în Liga A şi cu două dansuri în Liga B. Am câştigat şi premiul pentru cea mai bună coregrafie – Two minutes from India cu echipa Dancing Dolls. Pentru mine a fost un lucru foarte mare, după atâţia ani am simțit că cineva chiar mi-a recunoscut munca. Niciodată nu am crezut că voi avea şansa să câştig aşa ceva şi uite că a venit şi momentul ăsta. Sunt foarte mândră de copii pentru că, deşi eu am făcut coregrafiile, ei sunt cei care au dansat. Copiii mei muncesc foarte mult”, ne-a declarat Molnár Enikő.

Potrivit acesteia, după o binemeritată pauză, dansatorii vor începe săptămâna viitoare antrenamentele „în forță”, iar de Zilele Sfântu Gheorghe vor putea fi urmăriți și pe Scena Comunităţii din curtea Liceului de Arte, în data de 5 mai, de la ora 15:00.

„De săptămâna viitoare începem să ne pregătim, va fi cel mai important lucru pentru noi acum. Niciodată nu pot spune că sunt pregătită, niciodată nu simt asta, întotdeauna aş mai putea să adaug ceva, să fac o schimbare, dar ne pregătim şi va fi şi pentru noi ceva nou, pentru că noi încă nu am concurat în Liga Profesioniștilor. Consider că trebuie să ne pregătim mult mai mult pentru că este un nivel mult mai mare, așa că de săptămâna viitoare vom începe antrenamentele în forță. De Zilele Sfântu Gheorghe o să avem un spectacol de 45 de minute în care vor fi şi grupele de performanţă. Vor fi toţi copiii de la Palatul Copiilor – 350 de copii, sunt grupele de începători şi de avansaţi care lucrează toată săptămâna tocmai pentru a putea arăta ce știu”, a mai precizat antrenoarea.

În 2016, 20 dintre tinerii sportivi antrenați de Molnár Enikő au participat în premieră în  la Campionatul Mondial Dance Star, de unde s-au întors cu două locuri I şi un loc IV.

 

 

 

Articolul precedentFOTO | Peste 20 de elevi întorsureni – Școala altfel la ISU Covasna
Articolul următorŞeful Direcției Comunitare Sfântu Gheorghe a fost demis în urma unei anchete disciplinare