Prima ediție a taberei „Jandarm pentru o săptămână”, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna la Centrul de Agrement Pădureni, s-a încheiat, iar organizatorii spun că experiența a fost una de neuitat.

Timp de 7 zile, cei 120 de tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 20 de ani, fete şi băieţi, au învățat diverse tehnici de autoapărare şi supravieţuire în condiţii izolate, respectiv cum să aprindă focul, să îşi ridice un adăpost sau să se orienteze în pădure, iar instruirea zilnică a fost făcută de angajați ai Jandarmeriei Covasna, tabăra fiind una cu specific sportiv şi militar.

Fiecare zi a taberei a reprezentat o nouă experiență pentru participanți, și totodată, o provocare, aceștia participând activ la exerciții demonstrative desfășurate la sediul Inspectoratului, unde le-a fost prezentată tehnica din dotarea jandarmeriei, iar într-o altă zi, copiii au învățat despre protejarea mediului înconjurător, au participat la concursuri de orientare și au învățat care sunt potențialele riscuri atunci când se află în natură (accidente, șerpi/ vipere, lupi, urși etc).

„Credem că am reușit să construim împreună amintiri de neuitat! Suntem recunoscători şi le mulţumim partenerilor pentru că au fost alături de noi şi împreună ne-am atins obiectivele. A fost o săptămână cu experiențe unice, unde au aflat lucruri noi, în care s-au legat prietenii ce nu se vor uita niciodată. Da, au fost jandarmi pentru o săptămână! Felicitări, tuturor participanţilor, sunteți buni!”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Covasna.

Potrivit organizatorilor, la prima ediție a taberei „Jandarm pentru o săptămână” s-au înscris tineri din toată țara, însă majoritatea participanților au fost elevi de liceu din județele Covasna și Harghita.

Articolul precedentVernisaj de artă plastică la Centrul de Cultură Arcuş
Articolul următorCod galben de instabilitate atmosferică în 17 județe, printre care și Covasna