Poliția Română a demarat Campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural – „Împreună pentru o comunitate mai sigură !”, în parteneriat cu OMV Petrom SA, având ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale.

Campania se desfășoară în perioada aprilie-iunie 2019, având drept grupuri țintă minorii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, dar și adulții și persoanele vârstnice. Polițiștii covăsneni vor desfășura activități informativ-preventive în mediul rural și vor transmite mesaje în cadrul unor sesiuni de informare sau cu ocazia activităților de distribuire materiale (afișe, broșuri, pliante).

În acest sens, vor fi diseminate informații în scopul prevenirii victimizării și conștientizării categoriilor vulnerabile, privind necesitatea adoptării unor comportamente preventive.

„Pentru copii, campania își propune susținerea unor sesiuni de informare în cadrul unităților de învățământ din mediul rural, cu scopul pregătirii antiinfracționale și antivictimale specifice vârstei (9-14 ani). În ceea ce privește adulții și persoanele vârstnice, se dorește prezentarea modalităților de autoprotecție pentru diferite categorii de infracțiuni: furturi din locuințe, înșelăciuni prin diverse metode (atribuire de nume sau calități oficiale/mincinoase), acte de violență, inclusiv prin realizarea unor activități ”door to door” pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin.

Potrivit acesteia, polițiștii covăsneni au desfășurat deja activități în cadrul acestei campanii, în școlile din comuna Zagon și din localitățile aparținătoare, precum și în comuna Ghelința. Elevii au participat la lecții deschise și discuții interactive cu oamenii legi pe teme privind siguranța rutieră, prevenirea victimizării minorilor în diverse situații, precum modul de comportare pentru evitarea unor situații neplăcute sau periculoase pentru siguranța copiilor.

Foto: IPJ Covasna

Articolul precedentCutremur de 3,8 grade vineri dimineaţă la 38 de km de Covasna
Articolul următorBunuri confiscate şi amenzi de peste 340.000 de lei aplicate de IPJ Covasna în ultimele zile