Pot fi solicitate pachete cu produse alimentare de bază sau de igienă personală

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat alături de mai multe organizaţii civile un program de sprijinire a persoanelor în vârstă în această perioadă cu multe restricţii.

Scopul programului, derulat în cooperare cu antreprenorii din oraş, este de a ajuta categoria cea mai vulnerabilă, astfel încât aceste persoane să nu fie nevoite să iasă din casă. Este vorba despre un serviciu comunitar, al cărui scop este livrarea de pachete care conțin produse alimentare de bază și produse de igienă persoanelor în vârstă din oraș şi celor care nu își pot părăsi casele.

Administrația locală se angajează, de asemenea, să livreze şi medicamentele pe bază de rețetă pentru persoanele cu vârste peste 70 de ani.

Ambele servicii vor fi disponibile începând de luni, 23 martie, când vor fi făcute publice şi numerele de telefon şi platforma online unde pot fi făcute solicitările.

În cadrul unei conferințe de presă online, primarul Antal Árpád și directorul Crucii Roşii filiala Covasna, Papp Adolf, au prezentat detaliile despre acest program.

„Este vorba despre un serviciu comunitar al cărui rol de coordonare a fost preluat de Crucea Roşie filiala Covasna şi care deocamdată se adresează locuitorilor din Sfântu Gheorghe. Alături de celelalte ONG-uri implicate – Serviciul de Ajutor Maltez, Fundaţia Creştină Diakonia, Caritas Alba Iulia şi Organizaţia Gondviselés – dorim să îi ajutăm pe vârstnici să nu trebuiască să iasă din locuinţe, livrându-le la cerere pachete cu produse alimentare şi de igienă. Acestea vor fi disponibile începând de luni, 23 martie, telefonic în zilele lucrătoare între orele 9:00 și 15:00, dar şi pe baza unor comenzi online”, a explicat Papp Adolf.

După procesarea cererilor, acestea sunt transmise contractanților, care asamblează pachetele. Acestea vor fi livrate de voluntari din organizațiile neguvernamentale și vor ajunge la domiciliul solicitanţilor în 24 de ore de la solicitare. Pachetele comandate telefonic vineri sau online în weekend până duminică la ora 16:00 vor fi livrate luni. Livrarea la domiciliu este gratuită.

Doritorii pot alege dintr-o listă cu 50 de produse care includ alimente de bază, cum ar fi făină, mălai, orez, zahăr, ulei, paste, legume și produse lactate, precum și produse pentru igiena personală: prosoape de hârtie, hârtie igienică, produse de curățare și dezinfectanți. Organizațiile, împreună cu societăţile partenere, au identificat câte un produs din fiecare categorie, astfel încât să fie adecvat din punct de vedere al calității și prețului.

ONG-urile vor lucra cu 30 de voluntari care vor livra pachetele la domiciliul persoanelor în condiţii de siguranţă, fără a intra în contact cu acestea.

Primăria Sfântu Gheorghe a găsit, de asemenea, o soluție pentru aprovizionarea cu medicamente eliberate pe bază de rețetă pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, cei cu dizabilități sau persoanele izolate la domiciliu. Oricine dorește să profite de oportunitate poate apela Direcția de Asistență Socială începând de luni, 23 martie, între orele 12:00-18:00. Medicamentele sunt preluate și livrate la domiciliu de către medicii stomatologi de la cabinetele școlare din oraş.

„Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care muncesc zi și noapte pentru siguranța noastră: medici, asistente, voluntari, autorităţi, lucrători de curăţenie care fac dezinfectarea în oraș. Continuăm să îi îndemnăm pe toți cei care pot face acest lucru să rămână acasă, deoarece această măsură este esențială pentru a preveni răspândirea virusului”, a spus primarul Antal Árpád.

Conform datelor oficiale de joi, au fost confirmate primele două cazuri de coronavirus în Sfântu Gheorghe, alte 16 persoane se află în carantină instituționalizată, iar 101 persoane sunt supravegheate la domiciliu. Pentru cele 16 persoane aflate în carantină, primul test efectuat a ieşit negativ.

Articolul precedentSpitalul Județean Urgență Sfântu Gheorghe suspendă concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante
Articolul următorContracte de circa 30 de milioane de lei, semnate de Primăria Sfântu Gheorghe, pentru dezvoltarea orașului