Aseară, în jurul orei 18:45, pompierii din Covasna au fost anuntati de izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit situată în localitatea Reci.

În cel mai scurt timp, echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și voluntarii ai comunei Reci au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit.

Din nefericire o persoană de sex masculin, în vârsta de 53 de ani a suferit arsuri în urma incendiului, acestuia i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul SMURD aflat la fața locului și ulterior predat echipajului de la SAJ pentru a fi trasportat la spital.

Preț de mai bine de două ore, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. În urma incendiului a ars casa de locuit și bunurile din interiorul acesteia pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jar, căzut de la sistemele de încălzire.
    
Vă reamintim recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor La exploatarea instalaţiilor de încălzire:
• Aprinderea  focului  la  aragaz  sau  în  sobele  alimentate  cu  gaze  naturale  se va face după principiul „gaz pe flacără”;
• Verificarea etanşeităţii buteliei de aragaz şi a instalaţiei de alimentare cu gaze se va face cu emulsie de apă şi săpun;
• Montarea, dar mai ales punerea în funcţiune a unei centrale termice de apartament se va efectua, în mod obligatoriu, de către personal autorizat;
• Proiectarea şi executarea instalaţiei de gaz aferentă centralei termice pe combustibil gazos se realizează doar cu firme autorizate.

Articolul precedentBobby Păunescu îl face K.O. pe REZERVISTUL Sorin Oancea. Pionul Statului Paralel, deconspirat
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET