Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a anunțat marți, 30 august 2022, faptul că „începem munca pentru programul HoReCa 2, respectând cadrul temporar Ucraina, mai ales că turismul reprezintă un domeniu strategic al economiei naționale. Da, cifrele au crescut cu 37% față de anul 2021, dar prin măsuri concrete și eficiente putem să atingem ținta de 10% din PIB pentru industria de turism”. 

Suplimentar, ministrul a anunțat că „vor fi incluse și societățile care au activitate economică din zona organizării de evenimente, care încă resimt pierderile generate de pandemie, dar și o diminuare a activității ca urmare a crizelor actuale”.

Schema HoReCa 1, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare a fost deschisă în perioada 29 iunie – 26 iulie 2021. 

Bugetul Schemei este de 500 milioane euro, echivalentul în lei de 2.500.000.000 lei

Valoarea maximă a ajutorului de stat ce a putut fi acordată unui beneficiar este echivalentul în lei al sumei de 800.000 euro/întreprindere unică.

Articolul precedentFonduri suplimentare pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură
Articolul următorMADR anunţă măsuri de sprijin pentru reducerea cheltuielilor la consumul de energie electrică pentru irigaţii